Juli

 

 

5. Så er Peer hjemme igen, og efter han lige fik skiftet brændstof pumpen til oliefyret, var vi klar til at sejle afsted på næste tur.

Salt med vores venner Jesper & Lone havde lagt sig for anker i Dybvig oppe ved Kalvø, så vi startede med at sejle derop, og fik lagt os for anker i nattens mulm og mørke, vi var nemlig blevet inviteret på morgenkaffe.6.   Efter nogle hyggelige timer sammen med Jesper & Lone, var vi klar til at sætte kursen nordpå. Ingen vind så motorsejlads en stor del af turen. Vi lagde os for anker ved Æbelø, hvor der lå ca 10 andre sejlbåde, nogle for turbøjerne og resten for anker.

Sent på aftenen kom der pludselig en mand susende på hans vandscooter rundt ind og ud mellem ankerliggerne, ham fra nabobåden, sagde vist noget til ham og viste ham sin pøs. Så begyndte manden at suse rundt og rundt om sejlbåden og sendte kaskader af vand ind over sejlbåden, lignede virkelig grov chikane.

½ time forinden svømmede der en rundt på aftentur, havde scooter køreren jordet rundt der på det tidspunkt, kunne det have fået fatale følger.

Man må ikke sejle med vandscooter og speedbåde langs med kysten inden for 300 meter

og lige der hvor vi alle lå er der et meget stort område, hvor det er totalforbud for dem.

De vi de senere år har oplevet flere af sådanne situationer, valgte jeg denne gang at anmelde det til politiet. For sådan en opførsel på vandet er bare ikke i orden.

Politiet kan desværre ikke gøre så meget, uden at man kan oplyse dem hvor mandens bil og trailer befinder sig.😠

 

 

7. Men vi sad i cockpittet og drak morgenkaffe kom John & Bente 2 af vores ftlf venner forbi, de var på vej til Ballen, og vi blev enige om det kunne blive ret så hyggelig lige at mødes i Ballen .

Vi var begge både heldige at få plads tæt på hinanden og havde en rigtig hyggelig eftermiddag og med fælles grill om aftenen, super hyggeligt var det.

8. Så gik det videre norgpå, for vi skulle mødes med Kathleen & Knut som var nået ned til skagen fra Norge og endda videre til Sæby.

Vi havde temmelig god vind fra vest, prøvede at lægge os for anker i Ålbugten lige nord for Grenå havn. Rullestens bund, men vores anker fik godt fat og vi lå ganske udmærket der, selv om det blæste kuling. 🙂

9. Nu er Kathleen & Knut på vej sydover så vi sejlede ind til Grenå for at mødes med dem da de dukkede op.

Dejligt gensyn  med vennerne og efter en solid ankerdram gik vi om og spiste på en af restauranterne på havne. Buffé og pizza. ;-)

 

10 - 11. Så fulges vi ad ned til Ebeltoft, så vores Norske venner kunne få handlet og næste formiddag var vi henne og se fregatten Jylland i silende regn, inden vi sejlede videre mod Århus, hvor vi lagde os for anker lidt syd for Marselisborg havn , aftenen gik med hyggesnak og de fik et lille foredrag om vores tur til Færøerne sidste år.

 

12. Tidligt om morgenen sejlede vi ind til Marselisborg marina, fandt et par pladser og tog så en taxa hen til Den Gamle by i Århus. Som altid er den interessant at gå rundt der og hvergang finder vi noget nyt som vi ikke har set før. Vi fik en lækker frokost i en restaurant derinde og hen på eftermiddagen gik vi ind til centrum, hvor vi nød eftermiddagskaffen på en cafe ved åen, ganske hyggeligt at sidde der og se lidt på folk som slendrer forbi.🙂Aftenen gik med hyggesnak og lidt god vin.🙂

 

 

 

 

 

 

 

13.  Om formiddagen gik vi en tur langs med stranden helt om til den runde badebro, mange fine ting at så på undervejs i anledning af kulturåret. Derefter gik det fra Marselisborg til Hov i en pænt frisk vest-nord-vest vind.

Vi hyggede med grill i Hov marina´s fine grillplads. Godt nok fine lokaler som man også kunne benytte som gæstesejler. ;-)

 

14. Peer havde fået lov at låne Susans & Mortens bil. Så han kørte Kathleen & Knut en tur til Flensborg, så de alle kunne få handlet lidt, samt se søfarts museet. Jeg fik ryddet lidt op i båden, bagt nyt franskbrød, tanket vand og bagt en banan kage. Lidt foto hyggesnak med Mark, som kom et lille smut forbi, blev det også til, før de andre nåede tilbage og vi kunne sejle videre til Endelave. Hvor vi fik en fin pæleplads lige ved siden af hinanden. ;-)

 

15. Strålende solskin, så rigtig fint vejr til at få udforsket Endelave. Vi havde alle 4 fået gjort vores cykler klar, så efter morgenmaden cyklede vi en fin tur på små veje, med uret rundt på øen. Det passede også så fint at vi ankom til et lille spisested lige ved middagstid, så det blev til et hyggeligt rast, med en lækker frokost platte til os hver. 🙂Bagefter blev den vestlige del af øen og flyvepladsen også udforsket, inden det gik tilbage til bådene.

Kathleen, fik os alle lokket med om til badestranden, selv om vandet nu stadig er lidt rigeligt koldt, kom vi alle under et kort stykke tid. 🤪

 

Senere eftermiddags hygge hos Kathleen & Knut hvor Kathleen havde mikset dejlige drinks med is i, så dejligt kølende på en varm sommerdag.

Fælles aftensmad og hygge inde på den fine grillplads til aften.🙂

Juli

16. Efter afsked med Kathleen & Knut, var vi nu klar til at komme videre, så vi tog lige et godt stræk i en særdeles god vind på slør og landede så hen på eftermiddagen i Hundested, godt kolde og våde for det regnede ret pænt meget af vejen.🤪

Vi ville lige ønske vores gode ven, den unge Martin Herløv en rigtig god rejse, har tager afsted den 5 August på sin jordomsejling. Vi fik en hyggelig aften sammen med ham, hvor vi fik en hyggelig sejlersnak og nåede langt omkring. 🙂

 

17. Stadig gunstig vind så vi tog endnu et godt stræk om til Helsingør, hvor vi havde aftalt at mødes med Judith & Anders.  Martin Herløv ´s forældre. 🙂

Vi havde så en rigtig hyggelig aften med fælles gril og hyggesnak på deres fine Nimbus motorbåd.

 

18. Så blev kursen sat mod Kastrup, hvor vi ville give Thomas et besøg. Han kom så ombord efter han havde fået fri fra sit arbejde, og vi fik nogle hyggelige timer med lidt god mad og hyggesnak sammen med ham.🙂

 

20. Blev kursen sat mod Stubbekøbing, ned til vores gode ven Henrik som er havnefoged der, og hvor vi ville mødes med Ditte, Michael, de tre gaster, samt Michaels forældre .

Ditte havde bagt lækker chokoladekage i sin omnia ovn, som vi var så heldige, at smage sammen med dem til eftermiddagskaffen som vi lige nåede frem til.

Vi hyggede os med fælles grill, og Henrik var så sød at låne os klubbens lokaler, med tilhørende terrasse, hvor vi kunne sidde i læ alle sammen mens vi grillede. Senere trak vi indenfor og fik aftenkaffe med godter og en lille en.🙂

 

 

 

 1. Sejlede vi videre til Bagenkop, blæsende og lidt svært at finde en plads, fik dog en skodplads ved ydeste mole, og vi vidste at vinden skulle tiltage og øge i løbet af natten.

 2. Næste morgen fandt vi en bedre plads inde i havnen, efter en del gæstesejler var smuttet. Så vi kunne gå lidt rundt og se byen , samt få besøgt fiskemanden.

  Efter frokost var vinden mere gunstig for os, så vi satte kursen mod Sleimünde hvor vi ankom hen på eftermiddagen. Fik en fin plads i den lille hyggelige havn ude ved fyrtårnet, der blev vi et par dage inden vi sejlede op til Fynshav i et rigtigt møjvejr, vandet stod ned i stænger og vinden vendte 180 grader lige med et. ;-) .

  24. Vi havde lovet min grankusine Ulla at vi kunne sejle hendes datter Jane & svigersøn over til Drejø, hvor Nicolaj stammer fra. Rigtig hyggelig tur med de søde unge mennesker, som vi satte af på Drejø havn, hvorefter vi sejlede videre op til Torøhuse, hvor vi droppede ankeret.

 1. Sejlede vi først til Fredericia, hvor vi lagde os byhavnen for vi ville se lidt af byen og derefter få gjort lidt indkøb.

  Vi fik set lidt af byen i kraftig blæst og regn, da vi nåede hen for at se den tapre landssoldat, så jeg ud af øjenkrogen at et lille pige cyklede ud over skrænten og væltede, hendes far forsøgte at fange hende ,men røg så også ned af skrænten med barnevogn med en lille dreng i, vi gik derhen og hjalp dem med at få hentet alle tingene op af skrænten, og trøstede pigen, vi blev der til de blev afhentet af en ambulance, for den lille dreng havde slået hovedet og blødte en del, og faderen var stadig i chok.

  Vi fik så også handlet ind på tilbage vejen til båden, og var klar til at sejle videre da strømmen vendte, vi sejlede op til Rosenvold, hvor vi lagde os for anker.

26. Sejlede vi op til Juelsminde og lagde os for anker, senere på dagen gik det videre til den næste bugt, hvor vi lagde os for anker ud for et sommerhus som Jørgen & hans familie havde lejet, vi var så oppe I det fine sommerhus for at besøge dem, vi fik en rigtig hyggelig aften med god mad og drikke sammen med dem.

Næste dag sejlede vi, efter at Peer havde fået alle hentet ud til båden, en tur til Endelave, hvor de kunne gå en tur lidt rundt på øens imens vi lavede en dansk frokost klar til de kom tilbage. 🙂Desværre kom der en heftig regnbyge mens vi var derovre. Efter frokosten, sejlede vi tilbage til sommerhuset og fik dem sejlet i land inden vi sejlede videre til Hov for at få tanket lidt samt byttet gasflasken.

28 sejlede vi til Århus for at hente nogle båd dele, men båd pusheren var lukket, så vi sejlede videre syd på igen.

Vi ville ind og se et vikinge marked ved Moesgård, så lagde os for anker og sejlede derind et lille smut.

Derefter vendte vi næsen hjemad igen, nåede til Juelsminde og lagde os for anker tæt på kysten, for der var meldt sydvestlig kuling.

29. Prøvede vi at krydse ned mod tragten, men måtte opgive og sejle tilbage og lægge os for anker igen, sidst på eftermiddagen lagde vinden sig rimeligt igen og  denne gang lykkededes det os at kommet ned til Fænø, hvor vi lagde os for anker i nattens mulm og mørke. 🙂

Der var vist en del ankerliggere, der havde glemt at tænde deres ankerlys.

30. For sejl og motor, næsten ingen vind, siden masser af kraftige regnbyger og pæn vind, og så ingen vind igen, lige som vi nåede til Aabenraa fik vi en kuling lige i snuden, så motorsejlads ind i fjorden hvor vi lagde os ved bøjen ved Ensteværket, hvor der var fint læ for vinden.🙂

Næste morgen  det sidste stykke ind til havnen og finde vores plads. Nu kunne vi vist ikke strække den længere, Peer skulle jo afsted på arbejde igen næste dag. 🙂