Sweitz.

Turen gik ned gennem Tyskland og Sweitz, for at komme ned til Nord Italien hurtigst mulig. :-)

Igen, var vi blevet ret træt af kulden og det mørke vejr i danmark, så vi kørte et lille smut ned for at se lidt af Toscana og for at finde lidt udendørs varme ( Italiensk forår)🙂

Vi har aldrig været i Sweitz, så derfor valgte vi at køre vejen lige igennem, for at se lidt af det også.

 vi kørte afsted fra Flensborg ved 14 tiden, overnattede på en autohof i sydtyskland, og nåede  til en stellplads lidt syd for Milano næste aften.

Næste dag gik det mod  La Specia, hvor vi rigtig nød sol og varme.

Da Kari & Arne vores gode venner fra Bergen, hørte at vi var i La specia, kunne de godt lige bruge vores hjælp til at kikke på en stor sejlbåd, som de var interresseret i at købe, som lå i nærheden, selvfølgelig kunne vi da godt lige hjælpe dem med det, vi var jo lige i det område.🙂Det så ud til at kunne blive en fin båd for dem, og da de så fik et godt tilbud efterfølgende af ejeren, slog de til og er nu sejlbåds ejere.🙂

Efter vi havde set på båden, kørte vi videre langs kysten ned til Pisa, hvor vi ville hen og se det berømte skæve tårn i Pisa.

 

 

Skæve tårn i Pisa.

Næste dag gik det lidt mod nord øst på for at komme til byen Lucca, som jeg havde læst lidt om.

Rundt om hele gammelbyen er der en 4,5 km lang ringmur som er helt intakt, der kan man så gå eller cykle på en 30 meter bred vej, 30 meter over selve byen.

Vi gik turen rundt og nød det italienske forår, solen, varmen og de smukke tulipantræer, som var ved at springe ud.

Undervejs gik vi også en del rundt inde i gammelbyen og sad og nød en ægte italiensk pizza på en fortovscafe inde midt på den store plads i Lucca.

Marmor museum.

Efter et hyggeligt døgn i Lucca kørte vi videre mod Carrara for at se det berømte hvide marmor brud. http://www.danitalia.com/index.php/danish/marmor-bruddene-i-Carrara.html

Det var meget interressant at komme ind og høre og se om, hvordan de skar den fine hvide marmor ud af det massive marmorbjerg.

Lille Italiens bjerg bjerglandsby.

Efter marmor museet kørte vi en del rundt i bjergene og fandt en meget  fin stellplads lige for foden af en lille bjerglandsby. Vi gik en aftens tur op i byen som vist kun bestod af trapper og gamle grå  bygninger og en gammel kirke, for at komme til en grotte; men den var lukket på denne årstid.😥.

 

Rasteplads i Sweitz. Katten tjecker lige skraldespanden.

Da vi ikke havde så mange dage denne gang, så måtte vi jo hjemad igen, så det gik imod Parma, Milano og  igen gennem Sweitz, nu havde vi jo købt en vignette på vej ned, for ca 33 eur og den gælder jo et helt år, så ingen grund til at køre igennem Østrig denne gang.🙂

Vi overnattede på en stellplads ved et kobberværk i Sydtyskland; men da det først åbnede ret sent på formiddagen, og vi egentlig var ret tidlig oppe, gad vi ikke vente på at komme ind og se det, så vi kørte videre nu med kurs mod Flensborg.